maandag 29 oktober 2012

Ik hou van Holland

Vandaag eens een post met iets andere kleuren als jullie van mij gewend zijn. Ik heb het blokje van Marianne al heel lang in huis, Dutch design. Maar ik had er nog nooit iets mee gedaan, want vond het uiteindelijk toch niet zo bij mij passen.

Maar bij Nadine zag ik een tijdje geleden leuke kaarten met dit papier. Ik had de kaartjes op mijn pinterest geplaatst, en ik ben er dit weekend eens mee aan de slag gegaan. Vond het uiteindelijk toch wel leuk om met het papier te werken. Dus Nadine, dank je wel voor je inspiratie.

Eerst heb ik heel veel rondjes uitgeknipt en gemat op kraft-papier. Het matten kon gelukkig met een klein malletje. Want rondjes knippen is niet echt waar ik goed in ben.

De rondjes iedere keer gebruikt. Want ja als ik eenmaal begin, dan liggen er in 2 dagen tijd zo 5 kaarten op tafel.
En gelukkig had ik nog redelijk wat verjaardagskaartjes nodig.
Zoals je ziet, komt het rood-witte papier redelijk vaak terug, zodat ik maar weinig restjes over zou hebben.

Ik vond het wel moeilijk om er iedere keer een iets ander kaartje van te maken. Dus een beetje variatie in de sketch.
Als laatste nog een verhuiskaartje. Vond hem zelf wel grappig met het huisje en de molen. Ik zag het pas toen hij af was, en toen er maar verhuisd opgeplakt.

Ik zag vandaag op de blog van Jenine nog een ontzettend leuke candy, waar je het nieuwe vintage papier van Joy kan winnen. Ik heb een gokje gewaagd. Ga ook even kijken, ze maakt zulke mooie dingen.
Ik ga nog even iets in het huishouden doen,helaas moet dat ook gebeuren want ik heb geen kaboutertjes in dienst.
Liefs Sabine




zaterdag 27 oktober 2012

Heeeel veeeel kerstkaarten!!!

Ok, ik loop een beetje achter met het plaatsen van mijn kaarten en ik heb er vandaag ook alweer 4 gemaakt. Dus vandaag maar een hele lange post met heel veel kerstkaarten. Dan ben ik weer een beetje bij.



Ik had bij Pipoos een nieuw kerst-piramide boek gekocht met schattige honden en kattenplaatjes. Het achtergrond papier is van Marianne design. Ik vond het lichtblauw wel erg leuk.
Deze komt uit hetzelfde blokje. Ik had wat moeite met het roze in het plaatje, maar gelukkig heb ik ook een enorme lading kerstblokjes en vond ik dit papier er prima bij passen.
Dit een weer een meer klassieke kerstkaart. Je ziet het, verschillende soortn papier met elkaar gecombineerd. Anders zit ik in januari weer met allemaal restjes.
Met deze kaart had ik best veel moeite. De kleuren passen er prima bij maar ik vond dat er iets miste. Ik ben er nog steeds niet achter wat het nu precies is.
De nieuwe mal van Joy heeft niet veel nodig. Hij is schitterend in al zijn eenvoud.
Ik heb iemand in mijn kennissen kring die gek is op Mickey en Minnie, dus speciaal voor haar maak ik altijd wat kerstkaarten met Mickey en Minnie. Het achtergrond papier vond ik er helemaal bij passen. Nu maar hopen dat zij het ook een mooie kaart vind.
Ik had ook de smaak te pakken in het maken van een vintage kaarje, al blijf ik het moeilijk vinden. Maar het is weer gelukt.
En daarom nog een met het mooie papier van Maja design. Het is zo mooi bewerkt.
Dit kaartje had ik helemaal uitgedacht. Ik had uit het grote vierkant de kerstster van Eline uitgestanst en ik heb er weer ander achtergrond papier achter geplakt. In rood de ster nog een keer uitgestanst en die er boven op geplakt. Alleen viel het effect helemaal weg. Helaas maar hij is toch wel leuk geworden.
Dit is het laatste kerst kaartje. Wat simpeler weer, met 3 kleine piramide-plaatjes. Het papier is van Rosa Dotje, pere noel.
Zo dit waren ELF kaartjes en ik denk dat jullie het nu wel zat zijn. Hihi. Het is ook ongeveer de langste post die ik ooit heb geschreven. Als jullie halverwege zijn afgehaakt snap ik het best hoor. Fijn weekend. Liefs Sabine








donderdag 25 oktober 2012

Nu maar eens bruin

Had ik al een roze en blauwe post, nu heb ik een bruine post voor jullie.
Nu zal je denken, bruin? Ja ik had een blokje gekocht met voornamelijk bruin tinten. Vond het heel mooi,maar ik had er nog steeds niks meegedaan. Want ja stiekem diep in mijn hart ben ik toch wel van de kleurtjes.

Maar op pinterest kwam ik een mooi kaartje tegen in ongeveer dezelfde kleuren, dus de inspiratie was er.Gelukkig volgden de kaartjes snel.
Het is een simpel kaartje, maar hij is echt supermooi in het echt. Juist door de eenvoud komen de kleuren echt schitterend uit. En ja, dan hou je stukjes papier over en wat doe je dan?Precies je maakt een tweede in een iets andere volgorde.

Ga toch maar eens op zoek naar zo iets in kerstkleuren, kan toch ook prima met een kerstroos?
Vervolgens nog een kaartje met een piramide-plaatje.

Achteraf gezien had ik misschien de donkere stukjes ook moeten matten maar ja toen was het kaartje al klaar. Goede tip voor mezelf voor de volgende keer. Toch ben ik er niet ontevreden over.
Ik duik lekker onder een dekentje op de bank, want de wind staat hier vol op de ramen en het word merkbaar frisser. Fijne avond,
liefs Sabine


dinsdag 23 oktober 2012

Nog een challenge

Ik zag vandaag dat ik mijn kaartje nog niet heb ingestuurd voor de challenge bij ge-we hobby
Nu was de opdracht een kerstkaartje maken. Nu had ik natuurlijk beide challenges kunnen combineren, maar ik vind het leuker als ik mee doe met een challenge, er ook speciaal een kaartje voor te maken.

Het papier is van het nieuwe blokje van Maja. Het is echt super mooi papier. Het plaatje zelf weet ik eigenlijk niet, maar zou goed van Pion kunnen zijn. Het kerstroosje is gemaakt met een mal van Marianne. Ik vind het een erg mooi kaartje geworden, en zo langzamerhand zie ik ook dat mijn kaartjes toch wat veranderen. Erg leuk om te zien dat ik nog meer geinspireerd raak door alle blogs die ik zie.
Wat had ik trouwens ontzettend veel lieve reactie op mijn vorige kaartje. Dank jullie wel.
Ik ga nog even met mijn tv stoeien want mijn media box is kapot en ik kan nu dus in mijn woonkamer geen tv kijken. Hoop dat ik de kabels even doorverbonden krijg. Helaas nu wel de CSI en bones die ik gisteren had opgenomen kwijt geraakt. Maar ach, als dat het ergste is zal de rest van de week wel meevallen.
Fijne avond,
liefs Sabine

maandag 22 oktober 2012

Marianne Design Challenge

Ja hoor dat heb ik weer. Bericht bijna klaar, druk ik op een verkeerde knop en weg bericht. Dus ik begin maar even opnieuw. Ik zag dit weekend dat je voor de challenge bij Marianne Design nog tot 24 oktober 18.00 uur kon insturen. De challenge was een plaatje of stempel van Eline te gebruiken.
Nu ben ik enorm fan van Eline, dus dat was niet zo moeilijk. De keus maken uit de kaartjes die ik gemaakt had wel.

Uiteindelijk heb ik voor dit kaartje gekozen.
Ik vind de kerst ster ook erg leuk. Hij is lekker veelzijdig en hij stanst heel mooi uit.

Dank jullie wel voor alle leuke reactie's op mijn nieuwe aankopen. Ik ben er ook heel blij mee.
Ik heb nog lekker een dagje vrij en ga eens een beetje in huis opruimen.Helaas dat moet ook altijd nog gebeuren.
Fijne werkweek en tot snel.
Liefs Sabine


zaterdag 20 oktober 2012

Nieuwe aankopen

Tot mijn verbazing zag ik dat ik al 25 volgers heb. Wat een eer zeg. Leuk dat jullie mij volgen.

Nu mijn huisje zo mooi opgeknapt is, komen er ook steeds nieuwe spulletjes bij. Zo was ik al een tijdje op zoek naar een mooie witte kan om mijn bestek in te doen. Dat stond namelijk in een metalen houder om het aanrecht en die vond ik niet echt mooi. Maar overal waren de kannen of niet wit of heel erg duur. En dat vond ik dan ook weer niet nodig voor bestek. Uiteindelijk dankzij een tip van een vriend geslaagd bij Dille en Kamille.


Ok deze vond ik ook niet super goedkoop maar ik ben  er wel heel blij mee. Hij staat zo leuk, hier in dat hoekje.
Ook was ik al een tijdje op zoek naar iets voor op mijn afzuigkap. Daar staat een glazen pot met momenteel herfst decoratie, maa rik vond het nog een beetje kaal.

Nu zag ik een paar weken geleden een soort glazen emmertjes bij de Action met een witte tekst erop met zoiets als Home Deco. Maar was niet echt super enthousiast, dus ik wilde er nog even over nadenken. Zo zonde om iets te kopen en er dan uiteindelijk niet blij mee te zijn. Een weekje later nog een gekeken, en nee dat was het nog niet helemaal.

Ondertussen was ook de kerst daar begonnen en daar op de kerstafdeling vond ik uiteindelijk wel wat ik zocht.
Ik heb er 2 staan. Er zat eerst een soort kitcherig zilveren handsvat-lint aan. Dat heb ik er zelf afgehaald want niet echt mijn smaak. Maar zo met die kaars erin en een rood-wit touwtje ben ik er helemaal blij mee.
Misschien komt er nog iets van steentjes op de bodem, dus mijn zoektocht gaat rustig verder.

Verder vond ik een leuke stapeltoren van potten die helemaal bij mijn zeeppomp passte, dus die heb ik ook mee genomen. Voor de prijs hoefde ik hem niet te laten staan.
Er zit wel niet in wat er op de pot staat, maar hij staat echt super op mijn aanrecht, en meteen lekker opgeruimd. Want er passte toch meer in dan ik dacht.

Ik ben ook voorzichtig begonnen met haken, maar dat is toch moeilijker dan het lijkt.
Dit zijn de eerste 2 pogingen. Eerst een heel eind lossen gehaakt. En toen moest ik gaan leren om vasten te haken. Al snel bleek dat ik veel te strak haakte, dus het ging niet echt lekker.
Mijn derde poging ziet er beter uit.
Het is nog lang niet wat het moet zijn, maar ik heb er plezier in. Nu nog stokjes leren en leren minderen en meerderen, en misschien kan er dan wel iets gehaakt worden wat ook nog ergens op lijkt. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Fijn weekend allemaal nog.
Liefs Sabine




donderdag 18 oktober 2012

Van alles wat

Vandaag een post met van alles wat aan kaartjes. Soms zit er bij ook geen lijn in ook. Maar ja, er is niks leukers als een tafel vol met spulletjes die overal verschijnen maar ook verdwijnen. Gelukkig kom ik alles weer tegen bij het opruimen.

Dit is weer een goed voorbeeld van een restjes kaart. Lekker vrolijk en zomers al zou je dat hier niet zeggen vandaag. Het zou 21 graden worden, maar het heeft hier bijna de hele dag geregend.
Ik had stempelinkt gekocht van memento in kerstgroen en kerstrood. Ik had wel gezien dat het 2 verschillende potjes waren maar verder nergens opgelet. Dus ik stempel vrolijk op een stukje papier. Bleek het veel dikkere inkt te zijn, dan de standaard-inkt. Hij is gelukkig nog steeds sneldrogend, dus er was weinig aan de hand. Maar het was toch wel even schrikken.

Het lijkt ook wel of hij dikker stempelt. Maar ik vind het wel mooi geworden. Ook dit vind ik een lekker zomers geworden. Het vogeltje zat op een vel met allerlei van dit soort dingen. Leuk bijpassend bij het papier.

Deze is weer wat simpeler. Het is een blokje met zulke vrolijke kleuren dat ik het vast nog veel ga gebruiken.

Dit vond ik nog een moeilijk kaartje. De mal is van Joy en die vind ik echt heel mooi. Maar ja toen kwam de ondergrond. Ik heb best even moeten zoeken of het allemaal wel bij elkaar paste. Maar ik vind het uiteindelijk prima gelukt en vind ik de mal in het echt net zo mooi als ik bedacht had.
Ik wil jullie nog even bedanken voor alle lieve reactie's die jullie allemaal achterlaten. Daar geniet ik elke keer weer van. Fijne avond nog.

Liefs Sabine



maandag 15 oktober 2012

Nog eentje dan.

Ok nog 1 baby kaartje dan voor jullie allemaal gillend weglopen van de overdaad aan blauw en roze.
Deze kaart heb ik gemaakt voor de Dutchcardlovers.
De uitdaging was knalroze op je kaart omdat oktober Pink Ribbon maand is. Dus bedacht ik, dat ik best nog 1 babykaartje kon gebruiken.

Een beetje ander kaartje als jullie van mij gewend zijn, het lag ook een tikkeltje buiten mij comfort-zone.
Maar uiteindelijk vind ik hem erg mooi geworden. Ik hoop jullie ook.
Liefs Sabine

zaterdag 13 oktober 2012

Baby roze

Ja en als je dan een hele serie babykaartjes maakt in het blauw, dan ga je op zoek naar roze papiertjes.
En dan zie ik weer hoeveel papier ik heb, en dat er toch wel heel veel verschillende kleuren roze bestaan. Kijk maar mee.
De eerste twee zijn met de Lullaby- collectie gemaakt van Kaisercraft. 


Dit vond ik zulk mooi papier en vond de kleuren zo mooi bij elkaar passen. Een oud plaatje van Eline erop. Ik blijf het zulke geweldige plaatjes vinden, jammer dat ze niet meer te koop zijn.
Een iets andere variant, met wat meer felroze erin. De bloemen met de brad zijn namelijk van Tilda. Maar ik vond ze er echt heel mooi bij passen.
En deze is op dezelfde manier gemaakt als de blauwe varianten.  Is het geen schatje zo met dat mooie plaatje erop?
Nou dit was het wel even weer aan baby kaarten hoor. Ik zag dat ik dringend wat verjaardags kaarten nodig had, dus dat zal de volgende serie wel zijn. Misschien wel weer een kleuren serie.Wie weet wat ik nog bedenk de komende dagen.
Fijn weekend, liefs Sabine

vrijdag 12 oktober 2012

Baby blauw


Zo daar ben ik weer. Eindelijk zit er weer een beetje vooruitgang in en ga ik maandag ook weer werken. Ook wel weer fijn want dan heb ik ook weer een beetje aanspraak. Nu merk ik pas dat het dan best wel stil is, als je hele dagen alleen zit. Maar met het idee dat ik nu eindelijk mijn restjes bak eens leeg kan maken. Het is nog niet gelukt hoor, want er zit zoveel in. Maar wel met het resultaat dat er een stuk minder blauw in zit. Heb namelijk heel vele baby kaartjes gemaakt voor een jongen.
Dit papier is van papermania, en zoals je ziet heb ik er veel restjes op kunnen verwerken. Het bootje heb ik eens in Doorn gekocht bij Paper and pictures
En hier een soortgelijk kaartje. Met hetzelfde papier.

Dit is een kaartje met van alles en nog wat. Het onderste papier is van Forever Friends. Het blauwe ruitje is van Papermania en het kleine lichtblauwe stipje heb ik geen idee van. Het grijze baby heb ik eens gekocht bij een klein webshopje wat ik toen toevallig tegen kwam. Ik zag dat ik ze ook nog in het blauw en roze had, dus wie weet volgen er nog wel meer. Ik vond het wel leuk om het zo te combineren met grijs. Is weer eens een andere kleur.

Dit papier komt uit een blokje van Kaisercraft, de lullaby collection. Een heel leuk blokje met roze en blauw, speciaal als baby-collectie.
Voorlopig hoef ik geen babykaartjes meer te maken, maar ik heb ook nog een roze collectie gemaakt maar die bewaar ik voor de volgende keer.


Ook ben ik gisteren begonnen met leren haken. Nou dat duurt nog wel even voor jullie daar de eerste resultaten van zullen zien hoor. Ik vind het toch moeilijker dan ik dacht. Ben er wel al achter dat als ik mijn losse te strak maak, ik er niks meer mee kan beginnen.

Fijn weekend alvast,
liefs Sabine


dinsdag 9 oktober 2012

Van het een komt het ander

Wat een verrassing toen ik vanmorgen zag dat ik al 18 volgers had. Welkom en wat leuk dat ik jullie toch een beetje inspireer.
Nadat ik mijn kaartje van afgelopen zondag had gemaakt, bleef dat papier toch een beetje roepen.Met als resultaat dat ik de afgelopen dagen met tussenpozes toch nog wat kaartjes heb gemaakt.
Zo'n beetje allemaal met hetzelfde papier.
Deze twee allebei in voornamelijk turquoise-tonen. Ik vind het vlaggetjes-idee zo leuk, dat zal wel vaker terug komen. De mal is van My Favorites Things. Hij is niet goedkoop,maar het voorkomt wel een hoop ergenis van niet precies in het midden uitkomen.
Ook nog een roze variant. Deze verder vrij rustig gehouden, hij was al roze genoeg.

De laatste een combi van alle kleuren bijelkaar. Zo zie je maar dat je met 1 vel een heel eind komt in verschillende kaartjes maken. Uiteindelijk lijken ze niet op elkaar en vond ik het ook niet saai om te doen. En mijn restjes-bak is niet voller geworden. Helaas dus ook niet leger:)

Fijne dag nog.
Liefs Sabine


zondag 7 oktober 2012

kleurenchallenge

Wat een lekker weertje he vandaag.Lekker zonnetje en niet elke keer van die grote buien regen die over komen waaien. Gister was het world card making day en was er bij het Millies-forum de hele dag van alles te beleven aan challenges en een heuse bingo. Ik heb mee gedaan aan een kleuren challenge en ik wilde jullie het kaartje toch ook wel even laten zien.

De kleuren die je moest gebruiken zijn
Nou dat zijn mooie kleuren toch? Ik vond ze heel inspirerend en maakte er het volgende kaartje mee.

Had het papier al heel lang liggen en er eigenlijk nog nooit wat mee gedaan. Maar het allerleukste is nog wel dat ik met mijn kaartje de challenge heb gewonnen. Mijn weekend kan dus niet meer stuk.
Geniet nog even van het laatste stukje weekend, dat ga ik ook doen.

Liefs Sabine

donderdag 4 oktober 2012

Nog meer kerstkaarten

Overal verschijnen steeds meer kerstkaarten op de blogs en ik moet zeggen dat ik daardoor nog meer kerstkaarten wil maken. Helaas gaat het hobbyen nog niet echt lekker, maar gelukkig heb ik nu eindelijk het idee dat het wat beter begint te gaan.
We zijn er nog lang niet,maar ik slaap gelukkig ook eindelijk wat beter.Dat komt ook mijn humeur ten goede :)

Vorig jaar op de beurs heel veel knipvellen van Marjolein Zweed gekocht, waaronder een aantal kerstvellen. Maar ja toen was kerst al voorbij en verdwenen ze gewoon weer in de kerstbak. Nu eindelijk eens wat kaarten er mee gemaakt. De plaatjes vind ik juist door hun simpelheid zo ontzettend leuk. Het papier van Eline vond ik er super bij passen. En natuurlijk kon ik het niet laten om restjes goed op te maken dus heb ik er meteen 2 gemaakt.


Hierbij een combi van papier van Maja denk ik.Verder iets van papier van Forever Friends de gold-serie van vorig jaar.

Hier nog meer Maja Papier uit de serie van vorig jaar. Vond het wel heel leuk passen bij dit plaatje. En het is weer eens iets anders als rood/groen.
Deze vond ik zelf minder geworden, maar ja soms moet je maar accepteren dat niet alles uitpakt zoals je zelf wil. Er is vast iemand die hem wel mooi vind.

De laatste is een combi van rood en blauw. Ik vind die wel weer erg leuk geworden. Simpel maar elegant. De kerstbal nog een beetje afgewerkt met wat plakpareltjes  van de action. Nu is mijn voorraad kerstkaarten bijna op en hoop  ik dus dat ik snel zelf weer wat kaartjes kan maken.
Geniet van deze mooie herfstdag. Hier schijnt het zonnetje en komen de koolmeesjes weer op het balkon eten.

Liefs Sabine