woensdag 30 januari 2013

Cadeautjes

Hoera kon ik er moeilijk weer boven zetten, maar ik ben wel heel blij dat de sneeuw weg is. Gisteren zonder ongemakken naar het ziekenhuis en vandaag weer zelf boodschappen gedaan. Waar een mens al blij mee kan zijn.
Gisteren kwam de buurvrouw nog even vragen of ik niet iets kon maken voor haar stagebegeleidster. Dat heb ik vandaag voor haar gemaakt. Ze heeft het nog niet gezien, maar ik denk dat ze het wel leuk vind.
Ik heb een theemapje gemaakt met wat zakjes thee erin. Ben alleen vergeten om een foto te maken van de binnenkant. En hij zat net mooi dicht gestrikt.


Het papier is van Tilda, dus de binnenkant matcht meteen mooi. Grote bloem erop en klaar. Moet alleen beter leren lezen. Had het patroon uit een scor-pal boekje gehaald en daar stond 30 cm lang en 12 cm hoog. Ik 12 cm afgesneden en het gescord. Ja dan kom je er achter dat het papier natuurlijk geen 30 cm is maar 30,5. Dus opnieuw begonnen en nu paste het gelukkig wel.


Ook een soort bonbonbloc reep voorzien van een nieuw bijpassend papiertje. Die ging gelukkig wel in 1 keer goed.

En een bedank kaartje kon natuurlijk niet ontbreken.


Hierbij een combinatie van Tilda en Eline papier. Kon prima zo bij elkaar. Ik vond het een leuk setje geworden. Nu maar hopen dat de buurvrouw dat ook vind. Ik heb nog wel meer dingen gemaakt, maar die waren voor een swap en die kan ik dus nog niet laten zien want het is nog niet aangekomen.

Wel wil ik nog even mijn hyacint laten zien, die begint nu lekker hard te groeien en je ziet al dat er verschillende bladeren aan zitten.


Zie je, hij gaat al een beetje openstaan. Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat ik kan zien wat voor kleur er in zit.
Ik ga lekker met een kopje thee op de bank en eens even bij iedereen weer langs.
Tot snel, liefs Sabine



vrijdag 25 januari 2013

Een dagje blijdorp

Gisteren een hele gezellige dag gehad in blijdorp. Heel dik aangekleed ben ik in de ochtend opgehaald. Aangezien ik niet zo lang en ver kan lopen, hadden we besloten om een rolstoel te lenen en zo zijn we op pad gegaan.
Heel veel lol onderweg al gehad om de sneeuw, want zo makkelijk is het niet om met een rolstoel door de sneeuw te gaan.
Het was wel heel mooi in blijdorp. Het was ook heel rustig en dat was ook wel begrijpelijk. Wel scheen het zonnetje lekker en waaide het niet te hard, dus het was best te doen.

Ik wil jullie er toch wel een beetje van mee laten genieten, dus ik laat jullie wat foto's zien. Gelukkig kan ik gewoon weer foto's op de gewone manier uploaden,dus ik ben heel blij,


Deze reiger was zo ongeveer de eerste die we zagen. Hij bleef echt heel lang stil zitten en ik kon hem dus echt perfect op de foto zetten.


Deze hyena's stonden heel mooi met zijn drieen bijelkaar. Lekker aan het spelen in de sneeuw en echt een heel gaaf gezicht.


Helaas wilde dit kleine olifantje niet met zijn gezicht naar de camera gaan staan. Maar het was wel even lekker warm binnen. Ook is er een kleine neushoorn geboren,maar die was niet te zien. Erg jammer, maar wie weet in de zomer als ze buiten lopen.

 
 
Ook konden we heel dicht bij de walibi's komen. Echt heel erg leuk om zo dicht bij te komen. Echt heel gaaf, vooral omdat het zo rustig was. Hij bleef mooi zitten tot de foto gemaakt was en sprong toen pas weg.
 

Kijk eens hoe gaaf de waterval er ondertussen uitziet. Het is eigenlijk niet te vangen in een foto zo mooi was het.

Het is weer eens een andere blog als jullie van mij gewend zijn, maar heb vandaag lekker rustig aan gedaan, want ik was toch wel erg moe van gisteren. Morgen en zondag help ik bij onze wandeling in Rhoon, dus ik heb pas maandag weer tijd om een beetje te hobbyen. Maar ben bang dat jullie nog wat langer moeten wachten. Ik doe mijn best en tot snel.
Liefs Sabine




dinsdag 22 januari 2013

Hoera!

Ik heb vandaag maar 1 kaartje voor jullie, want het weer zorgt ervoor dat ik geen nieuwe spullen kan halen. Sommige dingen zijn echt op en ik heb wel wat dingen gemaakt,maar die kan ik jullie nog niet laten zien. Helaas is het hier nog steeds glad en vol met sneeuw.

Vanmorgen heel voorzichtig naar de tramhalte gelopen, maar ik kon niet over de stoep dus ben gewoon over de rijbaan gelopen met mijn krukken. Morgen weer een afspraak met de neuroloog, dus komt er ook niks van om nieuwe spullen te halen.

Donderdag is het de bedoeling om naar de dierentuin te gaan. Ik heb een rolstoel geleend, en een viend en ik gaan er dus even lekker een dagje uit.

Nu mijn kaartje. Het kan zowel voor een verjaardag zijn als bijvoorbeeld een felicitatie voor het behalen van een zwemdiploma.

 
 
Ik vind hem lekker vrolijk geworden zo en hij kan voor zowel een jongen als een meisje gebruikt worden. Ik hoop wel dat de dooi snel inzet, want ik vind het nu echt niet leuk meer.
Ik hoop snel weer wat meer te laten zien. Gelukkig schijnt ondertussen het zonnetje hier een beetje, dus het oogt al wat gezelliger buiten.
Fijne avond alvast. Liefs Sabine

woensdag 16 januari 2013

Wat babykaartjes en even klagen

Ok ik begin gewoon met het klagen. Bah wat is het koud en glad buiten. Hier in Rotterdam heeft het flink gesneeuwd en het is hardstikke glad buiten. Gisteren moest ik in het ziekenhuis zijn en ik had drie afspraken staan.

Ik wilde dus echt wel proberen in het ziekenhuis te komen. Gelukkig ging het vroeg in de ochtend nog wel met het lopen met krukken in de sneeuw. Helaas reden de trams niet zoals gewend maar na 45 minuten wachten in de kou kwam er een tram die me al een deel op weg hielp. Na een overstap op Weena, zat ik snel in de goede tram en na 5 kwartier kwam ik veilig aan in het ziekenhuis.

De terugweg was al een stuk lastiger omdat de sneeuw al erg plat en glad getrapt was. Gelukkig weer veilig thuis gekomen en de komende dagen kom ik gewoon mijn huis niet uit. Ik ben dus ook echt niet blij met dit weer.
Zo genoeg geklaagd, ik heb nog wat babykaartjes gemaakt om jullie te laten zien.

 
 
Nadat ik mijn hobbyspullen weer eens had uitgezocht, kwam ik deze embelissements tegen. Ik vond ze erg leuk zo op een baby kaartje. Ik kwam weer veel tegen wat ik nog nooit gebruikt had.
 

 
 
Zo dus ook het bloemencirkeltje wat je hier ziet. Het is van Unique en is laser gesneden. Maar ook nog nieuw in de verpakking. Ik vond hem wel erg lief zo met een plaatje van Yvonne.
 

 
 
Als laatste nog een jongenskaartje gemaakt. Deze plaatjes zijn zo schattig. Ik had alleen weinig bijpassend papier uitdezelfde serie dus het was wel even zoeken naar iets bijpassends. Maar in mijn enorme papiervoorraad kwam ik wel iets tegen wat passte.
 
Gelukkig lukt het weer een beetje om foto's te uploaden, maar echt geweldig gaat het niet. Ik hoop toch dat er snel een nieuwe permanente oplossing bedacht wordt.
 
Groetjes en tot snel. Liefs Sabine

zaterdag 12 januari 2013

Nog meer verjaardagskaartjes en een challenge

Oh wat is het koud buiten. Ik ben echt niet snel een koukleum,maar ik krijg zulke koude, stijve benen als ik nu buiten ben. En dat maakt alles weer zo lastig. Ben dus vanmorgen alleen even snel boodschappen gaan doen, en toen weer snel naar binnen in mijn warme huisje.

Zo hier en daar is er ook sneeuw gevallen heb ik gehoord. Ben blij dat het hier in Rotterdam gewoon droog is gebleven, want anders wordt het wel heel lastig om overal te komen met mijn krukken.

Ik heb nog wat verjaardagskaartjes gemaakt.

 
 
Ik had namelijk nog meer bijpassend papier en plaatjes. Ik vond de tickets erg leuk zo.
 

 
 
Leuk he zo met die vlaggetjes? Ik ben eigenlijk niet zo van het oranje, maar zo met dat roze vond ik het wel heel erg leuk.
 
 
Ik heb nog een kaartje gemaakt voor Miranda, die is binnenkort jarig. Het kaartje heeft ze al ontvangen. Ik wil met dit kaartje ook graag meedoen met de challenge van Stampin Up
De uitdaging was een verjaardagskaartje maken. Ik heb nog geen stampin up-producten, maar de eerste 6 maanden was dit nog geen pre.
 

 
 
Ik vind het een lekker vrolijk kaartje geworden. Leuk zo met al die taartjes. Ook de vlaggetjes maken het een echt verjaardagskaartje.
Ik ga nu lekker pannenkoeken eten en wat tv kijken. Fijn weekend. Liefs Sabine

woensdag 9 januari 2013

Mijn verlate gewonnen kerstpakket

Eind vorig jaar kreeg ik te horen via facebook dat ik een kerstpakket had gewonnen. Helemaal gaaf natuurlijk. Het pakket kwam van Styling en trends.
Helaas had de postbode het aan de andere kant van ons complex afgeleverd en mij niet op de hoogte gebracht. Toen ik wist waar het pakket was, werd er iedere keer niet open gedaan.

Gelukkig ging afgelopen maandag de deurbel en hoera, de buurman. Hij was op vakantie en kwam het pakket nu gewoon brengen.
Het was echt een cadeautje om open te maken. Zoveel leuke dingen die erin zaten.

Eerst natuurlijk even gemaild dat mijn pakket binnen was en dat ik er blij mee was. Helaas was het al erg donker en dat is moeilijk foto's maken. Zowieso is het erg donker de laatste dagen en vallen de foto's snel donker uit.

Maar ik zal jullie niet langer in spanning houden.


 
 
Als eerste 2 geweldige waxinelichthouders. Er komt echt een heel mooi licht doorheen. Ze staan ook erg leuk op mijn kast.
 


 
 
Het pakket rook echt heerlijk en toen ik verder uitpakte bleek ook waarom. Er zat een schattig kanten zakje in met een zakje rozenblaadjes. Het ruikt hier dan nu ook heerlijk naar rozen in huis. Ook zat er zo'n stokjes dispenser bij in dezelfde geur. Dus het kleinste kamertje ruikt nu ook naar roosjes hihi.
 

 
 
De doos was nog lang niet leeg, want vervolgens kwamen er deze 2 fantastische eikels uit. Heel mooi grijzig met een subtiel glittertje. Ook deze hebben een mooi plekje op de kast gekregen. En het feest was gewoon nog niet over.
 

 
 
Ook deze mooie houten sterren, maar die heb ik nog even opgeborgen voor volgend jaar kerst. Dat is het nadeel als je wat langer op je pakket moet wachten.
 

 

 
 
Een geweldige mok met jasje en 2 zakjes chocolademelk en zelfs aan een kloppetje was gedacht. Het kon echt niet op.
 

 
 
Als laatste kwam deze eend nog te voorschijn. Echt heel gaaf allemaal. De eend is een spaarpot.
Ik vond het echt heel bijzonder dat ik zoveel mooie spullen heb gekregen. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor de mooie dingen die ik heb gekregen.
 
Binnenkort ben ik weer terug met een kaartje. Liefs Sabine

dinsdag 8 januari 2013

Wat verjaardagskaartjes

Zo het duurt even,maar ook vandaag is het me weer gelukt om wat foto's te uploaden. Al vraag ik me af hoe lang het nog duurt voordat het weer normaal wordt. Ik ben niet de enige die er last van heeft, dus gedeelde smart is halve smart moet ik maar denken.
Ik ben al even bezig om al mijn hobbyspullen uit te zoeken en eens te kijken wat ik nu allemaal heb. Dat zal jullie ook wel bekend voorkomen. Ik had dus ook weer meer dan ik dacht.





Zo kwam ik allerlei vellen tegen met teksten en plaatjes, met natuurlijk bijpassende scrapvellen. Ik heb dus eerst maar eens wat verjaardagskaartjes gemaakt. Dit zijn ze nog niet allemaal. Maar 1 is er naar een hobbymaatje voor haar verjaardag. En drie foto's uploaden kost al genoeg tijd. Dus jullie zullen op de rest nog even geduld moeten hebben.
 


De vlaggetjes heb ik voorzien van de lettertjes happy, want ook aan letter-stickers bleek ik geen gebrek te hebben. Ach beter mee dan om verlegen. Het is een simpel kaartje geworden,maar hij heeft wel iets aparts vind ik zelf.
 
 

 
Zo zie je maar wat je met wat papier en uitdrukvellen kan doen. Ik vind ze lekker vrolijk en zal eens kijken of ik zoiets ook niet voor een jongen kan maken, want dit zijn toch wel meiden kaarten.
 
 
Mijn kerstpakket is ook eindelijk binnen. Hardstikke leuke dingen zitten erin, maar voor foto's was het alweer te donker. Ik zal morgen eens kijken of het dan wel lukt.
Fijne avond en tot snel. Liefs Sabine

zaterdag 5 januari 2013

Vrolijkheid in huis

Nadat ik gisteren al een blogbericht wilde schrijven, maar mijn foto's niet geupload kreeg van mijn computer ben ik vanmorgen vol goede moed opnieuw begonnen. Helaas pakt de optie vanaf de pc nog steeds niet, dus ben ik gaan zoeken of het lukte met picasa.
 
Ik had al gezien dat er meer mensen last van hadden dus ik ben blij dat ik niet  de enige ben. Wel een omslachtige manier zo om mijn berichten te tikken maar het is even niet anders.
 
Ik wilde vandaag wat foto's van mijn huis laten zien, nu de kerstboom er weer uit is. Meteen maar wat nieuwe dingen gekocht want ik vond het toch wel kaal.



 
De kandelaars stonden mij iedere keer al aan te kijken bij de action, en van de week het besluit genomen om ze gewoon mee te nemen. Ik vond ze zo leuk.
 

Ik heb er roze kaarsen ingezet, want voor de kerst had ik een grote glazen pot gekregen met ook daarin een roze kaars, dus dat paste mooi bij elkaar. Vind je ze niet schattig zo met dat metalen hartje? Ze stonden eerst op mijn boekenkast. Daar stonden ze nog veel mooier, maar kon ik ze niet meer uitblazen als ze eenmaal aanstonden. Niet heel erg handig dus.

 

 
Ook dit schattige kaarsenhoudertje kocht ik bij mij aan de overkant bij de action. Soms lijkt het wel of ik daar aandelen heb. Maar ja op krukken is dit de dichtsbijzijnde winkel, dus ook erg makkelijk. S'avonds geeft hij heel erg leuk licht door de gaatjes die in het bakje zitten.
 

 
Ook mijn kerstkrans is weer verdwenen en daar moest ook weer iets nieuws voor komen. Mijn hyacint paste er mooi op en de roze kaars voorzien van een kantje en hartje ook. Staat heel lief zo bij elkaar. Zoek alleen nog iets kleins voor op de voorgrond maar daar ben ik nog niet in geslaagd. De kroon vond ik van de week, en geeft iets stoers aan het geheel.
 
 
Ook een nieuw plantje gekocht. Met dubbele roosjes in het roze. Hij moet nog een beetje uitkomen. Ben benieuwd of ik hem in leven kan houden. Maar het is een vetplant, dus het zou moeten goed komen. 

 
 
Ook de bolletjes heb ik in huis gehaald, het is een schaal blauwe druifjes geworden. De bak "versierd" met wat bakpapier. Dat idee haalde ik weer van pinterest. Normaal staat hij op de eettafel maar voor de foto heb ik hem maar even verplaatst, want de tafel ligt vol met hobbyspul wat nog opgeruimd moet worden.
 
Ik zal van de week weer wat foto's plaatsen van wat kaarten die ik gemaakt heb. Dan hoop ik ook dat blogger weer gewoon werkt, want dit is erg omslachtig.
Fijn weekend alvast en tot snel.
Liefs Sabine

woensdag 2 januari 2013

Soms zijn ze ook nodig...

Vandaag 2 sterkte kaartjes gemaakt. Soms heb je die ook nodig helaas. Ik blijf het lastige kaartjes vinden, maar ik vind wel dat mensen in moeilijke tijden ook een zelfgemaakt kaartje verdienen.
De plaatjes zijn van Marjolein Zweed.


Ik heb ze uitgewerkt in 3d en de tekst is een rub-on van Marianne design.


Ze hebben niet zoveel nodig, want eenvoud zegt in dit geval meer dan overdaad.

Morgen gaat de revalidatie weer verder en vrijdag weer naar de arbo-arts. Tussendoor wil ik nog wat vrolijke kaartjes maken.  Ook mogen er wel weer wat nieuwe dingen in huis komen, want zo zonder kerstboom is het maar kaal.

Tot snel, liefs Sabine