dinsdag 26 februari 2013

Cadeaukaart mapje

Ik ben niet zo goed in vouwen en snijden van speciale dingen,maar ik vind het wel leuk om te blijven proberen.
Ik heb een paar weken geleden een cadeaukaart mapje gemaakt. Of hoe zoiets ook mag heten.
Het heeft nog geen bestemming, maar wie weet maak ik er in de toekomst nog meer.


Zo ziet het mapje eruit als hij dicht gestrikt zit. Het papier is van Eline en ik vond dat het niet meer nodig had dan wat bloemetjes aangezien het papier zelf al vrij druk is.


De binnenkant vrij rustig gehouden zodat je er eventueel nog iets in kan schrijven. Ook hier een randje papier bijpassend met de buitenkant.


En zo ziet hij er dus uit als hij los gestrikt is.

Ik vond het een leuk projectje om te maken en wie weet krijgt het nog wel een vervolg.
Liefs Sabine



vrijdag 22 februari 2013

Nog meer mannenkaarten

Wat een kou he buiten. Nu ligt er eindelijk geen sneeuw meer maar er staat een snijdende wind buiten. Maar de lente komt eraan. Ik heb alweer sneeuwklokjes en krokusjes buiten gezien.
Ik heb nog 2 mannenkaarten gemaakt.


Ook hier weer het leuke papier van Joy gebruikt. Het paste hier super bij, lekker stoer ondanks het vleugje roze wat er bij zit.


Het andere kaartje is met het mooie papier van Maja gemaakt. Het past zo goed bij dit plaatje. Ook weer wat knoopjes gebruikt dat paste er prima bij.
Zondag is er een rommelmarkt hier in Rotterdam bij de meent, dus daar ga ik dit weekend maar eens snuffelen.
Ben benieuwd of het wat zal zijn. Ik hoop dat ik wat leuke spulletjes tegenkom.
Vanavond ga ik gezellig uit eten met mijn collega's. Helaas gaan er wat collega's weg en hebben we dus een afscheidsetentje. Toch wel een gezellig begin van het weekend.

Ik hoop dat jullie weekend net zo gezellig wordt, liefs Sabine

zondag 17 februari 2013

Laatste cirkels...

Voorlopig even de laatste cirkels van mijn hand. Nadat ik een jongens-serie had gemaakt, wilde ik ook graag een meisjes-serie maken.
De ene foto is op een donkere dag gemaakt en de andere vandaag terwijl het zonnetje lekker scheen. Je ziet dat heel erg goed.


Natuurlijk met een van de laatste plaatjes van Eline. Zo jammer dat deze serie niet meer te  koop is.


Zoals je ziet, heb ik hier maar 2 kleuren gebruikt. Ook zijn het zo'n beetje de laatste stukjes papier van de papermania serie, maar die zal vast nog wel te koop zijn. Maar eerst alle andere dingen opmaken voor ik nieuwe dingen ga kopen.

Deze week even een rustweek van de revalidatie want ze zijn aan het verhuizen en heb ik dus even een weekje vrij.
Ik hoop flink wat kaartjes te maken deze week en lekker van het mooie weer te genieten.
Fijne week alvast, liefs Sabine

vrijdag 15 februari 2013

Voor de verandering...

Vandaag niet het vervolg op de cirkels, maar ik heb wat mannenkaarten gemaakt die ik jullie wil laten zien.
Vandaag was de sneeuw gelukkig hier weer weg en ben ik dus gewoon naar de arbo vertrokken, op de terugweg zelfs nog een kleine omweg gemaakt omdat het zonnetje lekker scheen.
Toen ik thuis kwam had ik wel koud, het leek dus warmer dan het was.

 
 
Het eerste kaartje is een combi van Joy jeans papier en Maja. Had het jeans papier nog nooit gebruikt en vond het hier wel goed bij passen.
 

Het papier vond ik toch leuker dan ik dacht dus heb er maar een tweede kaartje mee gemaakt. Het 3-d plaatje is ook een spijkerbroek zak en ook daar zie je stiksteekjes op zitten.


Mocht ik een keer een jarige golfer hebben heb ik daar ook alvast een kaartje voor. Vind het plaatje erg leuk,maar vond het lastig om er het juiste papier bij te vinden. Ook maar weer eens wat knoopjes gebruikt. Heb hier ongeveer anderhalve kilo staan dus ik kan nog even vooruit.

Ik had jullie nog een foto beloofd van mijn hyacint.

Hij wordt wel niet zo groot als degene die je in de winkel koopt maar ik vind het superleuk om te zien hoe hij groeide en nu dus bloeit.

Ook heb ik nieuwe bolletjes gekocht, dit keer narcissen.


Ze komen bijna uit dus dat geeft ook weer wat vrolijkheid in huis. Je ziet ook wilgenkatjes op de foto staan. In het plantsoen onder mijn balkon lagen deze gewoon weg gegooid en de buurvrouw was zo lief om ze binnen te halen voor me. Ze staan gewoon in een vaas zonder water en ik zie wel hoe lang ze het blijven doen.  Ik vind ze in ieder geval erg gezellig en zonde dat een ander dat zo naar beneden gooit.
Fijn weekend en tot snel. Liefs Sabine






woensdag 13 februari 2013

Blauwe cirkels

Nadat ik de opkikker-cirkels had gemaakt, vond ik het ook wel leuk om ze te gebruiken voor babykaartjes. Jullie zijn dus nog niet van de cirkels af.

Het principe was hetzelfde. Drie kleuren cirkels gestanst en die om en om neergelegd en vast geplakt. Natuurlijk weer zo'n lieve baby van Eline erop. Een pareltje en het kaartje heeft niet meer nodig.



Ook met een klein bloemetje is hij superschattig. Vind ze zo leuk geworden. En meteen weer een goede manier om van mijn restjes af te komen. Het papier is wel ondertussen bijna op, maar ik kan vast wel een ander mooi blokje vinden wat mooi erbij past.


Ook nog een wat witter kaartje gemaakt maar vind hem toch wel leuk geworden. En de bak babykaartjes wordt steeds voller.Ik heb ook nog een roze serie gemaakt, maar die laat ik van de week zien.
Helaas gaat het schijnbaar morgen weer sneeuwen. Duimen jullie dat het niet al te veel is, heb zowel morgen als vrijdag afspraken staan en ik heb geen zin om me weer door de sneeuw te worstelen.

Fijne avond, liefs Sabine



maandag 11 februari 2013

Cirkels...

Ergens op pinterest zag ik een kaartje met cirkels in verschillende kleuren. Gekeken hoe dat nou gedaan werd, en het viel reuze mee. Ik heb mijn cirkel-nestabilities aan elkaar geplakt met verwijderbaar tape en verschillende kleuren groen gestanst. Ze vervolgens om en  om neergelegd en op een nieuw dicht rondje geplakt. Ik vond het wel een heel leuk idee en weer eens even iets anders.

Het is best wel even werk, maar het resultaat is prima.

 
 
Hier heb ik er nog een geschulpte rand achter geplakt. De foto's zijn helaas in de avond genomen dus qua kwaliteit niet zo heel best.
Het papier heeft ook een vleugje roze en paste dus prima bij deze kikker.
 
 
 
Ik zie nu dus ook pas dat deze wel een beetje rare vorm heeft gekregen. Hij is echt vierkant mijn kaart, maar hij lijkt wel langwerpig hier.
Het papier is geel,groen,oranje en roze met een klein tintje bruin.
 
 
 
Dit papier vond ik laatst achter in de kast. Het lijkt heel somber maar in het echt is het gewoon mosgroen, met een tintje lichtblauw. Dat paste dan weer perfect bij zijn broekje.
Het wordt echt tijd dat het weer mooier weer gaat worden, want dat worden de foto's ook weer van betere kwaliteit.
Ach we dromen gewoon nog even verder van zon en warme dagen. Mijn hyacint staat op het punt van uitkomen, ik zal er van de week nog even een nieuwe foto van maken.
Fijne week alvast,
liefs Sabine

 
 




 

zaterdag 9 februari 2013

Kleurtjes, blokjes en ruitjes

Van de week nog wat gezellige opkikker kaartjes gemaakt. Ik blijf ze zo leuk vinden en ik heb dus ook redelijk wat kikker-kaarten op voorraad staan.


Dit idee zag ik op pinterest, nou ja de sketch dan. Mijn eigen draai eraan gegeven. Vind het ook echt een kaartje die prima naar een man kan, zonder dat hij erg somber of saai wordt. Dat vind ik namelijk het grootste probleem bij mannenkaarten.





Zelfde soort opbouw maar dan vanaf het midden. En aangezien ik nog steeds probeer de enorme berg papier die ik heb te verkleinen mooi wat restjes op kunnen maken.



Dit kaartje heeft weer hele andere kleuren, maar vond hem wel schattig geworden. Het rood springt er lekker uit.

Verder de afgelopen week veel aan de telefoon gezeten met de gemeente, scootmobiel bedrijven en de belastingdienst. Ook heb ik eindelijk mijn vakantie geboekt. In mei ga ik lekker een paar dagen van de zon genieten.

Ik hoop komende week of volgende week mijn mobiliteit weer terug te krijgen en dan kan ik eens op zoek gaan naar de sneeuwklokjes en krokusjes in het kralingse bos. Fijn weekend.
Liefs Sabine

donderdag 7 februari 2013

Cadeautje voor Valerie

Omdat Valerie de vriendschaps swap organiseerde en zelf geen swap maatje had, had ik haar adres opgevraagd. Ik vond het leuk om ook iets voor haar te maken als dank voor al het werk wat ze er aan had. Ook voor haar maakte ik een theemapje. Heb flink de smaak te pakken.


Het papier is van Tilda. Ooit eens een heel blok gekocht in de aanbieding en ik doe er eigenlijk maar weinig mee. Maar voor dit soort dingen is het juist zo leuk, want het is meteen dubbelzijdig en is dus ook een stuk makkelijker met afwerken.


Kijk de binnenkant is meteen bijpassend gekleurd. Opnieuw een lintje eraan gemaakt en het woordje LOVE zat op een blad in het blok met allerlei labels enzo.

Ook hier de nieuwe liefde en passie thee van Pickwick. Hij is heel apart met rode bietjes. Nu lust ik geen echte bietjes maar dat proef je er dus echt niet uit. En liefde vond ik gewoon heel erg leuk bij het thema van de swap passen.


Uit hetzelfde blok dit kaartje gemaakt. De roos zat ook op het labelblad( of hoe zoiets dan ook echt mag heten)

Ook had ik voor haar een uilen-kaartje gemaakt met de nieuwe mal van Marianne. Hij is echt superschattig. Heel veel werk, want alles moet apart uitgestanst worden. Maar het voordeel is wel dat je mooi restjes papier kunt opmaken.


Ik heb er het mooie Eline papier voor gebruikt.
Ze heeft het ondertussen ontvangen en ze was er heel blij mee. Altijd fijn om een ander te verrassen met  zoiets leuks.

Fijne dag allemaal, liefs Sabine



maandag 4 februari 2013

Mijn ontvangen swap

Helaas is mijn rug nog niet echt beter, maar het weer is wel weer beter dus eindelijk mijn gekregen swap netjes op de foto kunnen zetten. Ik kreeg van Anja ook hele mooie dingen bij de friendship swap. Kijk maar eens mee.


Prachtig gehaakt rond een metalen ring. Ik vind het helemaal knap aangezien ik net stokjes heb leren haken.


De foto is een beetje onduidelijk maar het houten poppetje is met kleine steekjes in het vilt gekleed. Schattig toch.


Een superlieve sleutelhanger die al aan mijn sleutelbos hangt. Zo knap gemaakt met zelfs kleine oogjes.


Een lief hangertje van een hartje

Een leuk groot hart die prachtig staat op mijn keukenwandrek.
Is het niet geweldig dat mensen dit soort dingen voor andere maken en dat als cadeautje naar elkaar opsturen?
En dit was het nog niet...

 


Ik kreeg ook nog mooie papiertjes, stofjes, vilten lapjes en allerlei oogjes, knoopjes en leuke hobby dingen. Ik ben er dan ook heel blij mee.
Morgen mag ik weer naar de fysio en ik hoop dat ze dan wat aan mijn rug kan doen.
Liefs Sabine






zaterdag 2 februari 2013

Uitdaging 152

Eigenlijk wilde ik vandaag mijn ontvangen swap laten zien, maar ik werd vanmorgen wakker met enorme pijn in mijn rug. Ik moest naar de bibliotheek om mijn boeken terug te brengen want anders zou ik een boete krijgen.
Rustig aan dus naar de bibliotheek gelopen en op de terugweg op de markt alvast kippenpoten gehaald voor de kippensoep van de week.

Toen ik thuis kwam bedacht ik mijzelf dat ik geen vermicelli en brood in huis had, dus weer eruit voor de rest van de boodschappen.

Daarna in slaap gevallen en toen was het weer donker, dus nog geen foto's van mijn swap. Maar ik heb nog wel 2 kaartjes waarmee ik er met 1 wil mee doen bij de challenge van Elke kaart een feestje.



Eerst een vrolijk kaartje voor een verjaardag. Het papier had ik al heel lang en nog nooit wat mee gedaan maar omdat ik laatst alles heb opgeruimd kwam ik veel tegen wat ik nog niet gebruikt had.

Met het volgende kaartje wil ik graag meedoen met de uitdaging. De opdracht was: gebruik een doily.


Een heel zacht kaartje. Hij is zelfs al weer weg, want de buurvrouw kwam nog even bedanken voor het gemaakte cadeautje en vond deze zo leuk dat ze hem meteen heeft meegenomen.

Ik hoop dat het morgen weer wat beter gaat met mijn rug, anders krijgen jullie maandag echt mijn swap te zien.
Liefs Sabine

vrijdag 1 februari 2013

Friendship swap

Valerie had een vriendschapsswap georganiseerd en ik mocht iets maken voor Anja
Op haar blog kwam ik een hoop vilt tegen. Ook hield ze van thee en de kleur rood.

Ik heb een theemapje voor haar gemaakt.

Iets groter dan die ik van de week liet zien. Hier kunnen 4 zakjes in. Ook weer dichtgestrikt. Deze keer wel de binnenkant gefotograveerd.



Ziet er gezellig uit toch?
Ook heb ik wat kaartjes voor haar gemaakt. Om te beginnen een kaartje voor valentijnsdag.


Het is niet goed te zien op de foto, maar het onderste papier is lichtroze met hetzelfde motiefje als het kleinste hartje.


Een gezellig paars kaartje met wat vlinders.


Het uiltje van Marianne design heb ik ook voor het eerst gebruikt met het mooie papier van Eline. Lekker vrolijk.
Ik heb ondertussen gehoord dat ze het erg leuk vond. Ik heb haar spulletjes ook ontvangen, maar helaas was het al erg donker dus het staat nog niet op de foto. Zulke leuke dingen die ik heb gehad.
Ik kom dus snel weer bij jullie terug.
Liefs Sabine