dinsdag 23 juli 2013

Sterkte #2

Zo daar ben ik weer, maar het is maar voor even. Ik heb nog even gezocht en ik vond nog 2 sterkte kaartjes die jullie nog niet gezien hebben. Ik geniet op zich wel van het mooie weer al mag het van mij iets meer waaien. Want klagen dat het nu te warm is kan natuurlijk niet.

Wel heb ik momenteel dusdanig last van mijn handen dat er even geen kaartjes gemaakt worden. Morgen heb ik een afspraak met de neuroloog en hoop ik dat er een oplossing bedacht kan worden, want ik begin het wel te missen. Buiten het feit dat het gewoon knap onhandig is.


Allereerst een kaartje met opnieuw de hexagons. Vind wel dat ze op deze manier beter uitkomen als op het vorige kaartje. Mooie manier om van je restjes af te komen.


De andere met een 3d-plaatje van een roos met een stukje bijpassend papier. Wat plakpareltjes en hij heeft niet meer nodig.

Ik hoop binnenkort weer wat te kunnen plaatsen maar momenteel ga ik even in blogpauze. Ik kom wel bij jullie langs maar zelf wat maken zit er even niet in.

Ik hoop tot snel, liefs Sabine

vrijdag 19 juli 2013

Gewonnen

Ja jullie hebben even moeten wachten op een berichtje van mijn kant en dan heb ik niet eens een kaartje voor jullie. Ik heb deze hele week mijn hobbyspullen nog niet aangeraakt.
Ik vlieg voor mijn gevoel van afspraak naar afspraak en dan vervalt het hobbyen een beetje want ik moet ook aan mijn rust denken.

Maar ik kreeg vorige week wel te horen dat een give away via Facebook had gewonnen bij Brocanterie Sophie

Ik won een leuke snoeppot, en na het doorgeven van mijn adres had ik deze week nog niks verwacht. Maar niks was minder waar, gisteren stond de postbode op de stoep.
Met een doos voor mij, met daarin mijn snoeppot. Ik heb hem dus wel even snel op de foto gezet maar dat is dus ook de enige foto waar jullie het mee moeten doen vandaag.


De onderste twee witte dingen zijn interieur stickers, die maken zij ook veel. Hartstikke leuk natuurlijk.
Ik wens jullie alvast een fijn weekend en volgende week kom ik weer met een kaartje.
Liefs Sabine

maandag 15 juli 2013

Thanks for everything

Goedemorgen, vandaag maar 1 kaartje. Heb dit weekend niet zoveel gedaan, heb een drukke week achter de rug en ook deze week zit redelijk vol met allerlei dingen, dus misschien is het even wat rustiger op mijn blog. Want ja als je niks maakt heb je ook niet zoveel te laten zien natuurlijk.

Gelukkig heb ik voor vandaag wel een kaartje.


Een beetje andere kleuren als ik gewend ben, maar ik vind hem wel erg leuk geworden. Best lastige kleuren maar de combi vond ik zo leuk vandaar dat het blokje toch in mijn mandje was gevallen.

Ik wens jullie een fantastische week met schitterend mooi weer toe.

Liefs Sabine

donderdag 11 juli 2013

Ze blijven lastig

Condoleance kaarten of sterkte kaarten. Ze blijven lastig om te maken. Niet teveel kleur en frutsels.
Gelukkig is het me weer gelukt om er een paar te maken, ik heb ze wel in 2 posten opgedeeld want anders worden het er wel heel erg veel.


Ik had van papermania zwart-wit-grijs papier gekocht. En dat paste dus prima bij dit soort kaarten. Niet te moeilijk, gewoon een vlinder,maar het is wat moeilijk te zien, ook het vlindertje is van design-papier gemaakt.


Hier de kleurstelling precies andersom en een sfeerrandje langs het papier.



Als laatste een  kaartje met de hexagon-mal. Ik twijfelde of ik ze nog moest matten, maar was bang dat het dan te donker zou worden.

Ik hoop dat ze voorlopig weer in de voorraad mogen zitten, maar de vorige was ik helaas ook redelijk snel weer kwijt.

Morgen nog een dagje somber weer en dan gaat de zon weer schijnen, en dat is maar goed ook voor alle vierdaagse lopers van volgende week in Nijmegen.

Liefs Sabine


maandag 8 juli 2013

Lieve babykaartjes

Wat is het fijn he dat het nu eindelijk echt mooi weer is, na al het geklaag over te koud en te warm. Van mij mag het zo tot oktober blijven.
Ik heb van het weekend nog wat babykaartjes gemaakt. Blijven toch wel mijn favoriete kaartjes om te maken.


Allereerst 1 met dit schattige schaapje. Dit zat bij het vel stickers/embelisments dat ik had gekocht bij de papierblokjes.
Met wat stempels van Eline vond ik hem helemaal af.


En mijn eerste kaartje met washi-tape. Ik heb redelijk wat rolletjes in huis liggen maar ik gebruik ze eigenlijk alleen om mijn enveloppen mee dicht te plakken.
Maar het rijtje voetjes is ook washi-tape. Verder heb ik de letters gemat op het bruine papier en toen was het een kwestie van een waslijntje maken en knijpertjes zoeken.

Ik vond hem erg leuk geworden,omdat het weer eens iets anders was als ik normaal doe.


Natuurlijk kon een meisjes kaart niet ontbreken en wilde ik iets doen met dat schattige rompertje. Het vlaggenlijntje maakte het compleet en zo had ik weer 3 kaartjes in de voorraad.

Maak er een fijne week van en geniet van de zon op je gezicht. Liefs Sabine

vrijdag 5 juli 2013

Een beetje inkt

Ik ben niet zo van het beinkten van randjes, meestal vergeet ik het of vind ik het niet passen bij de soort kaarten die ik maak.
Maar soms moet je even uit je comfort-zone stappen om het te proberen.
Alles zat onder, mijn handen, de kaart en mijn snijmat maar uiteindelijk ben ik best tevreden over het eindresultaat.


Eerst een vintage-kaartje met het mooie Maja-papier. Ook de bloemen passen er super bij vind ik. Voor een eerste poging vind ik het goed gelukt.

Het tweede kaartje is wat meer mijn eigen stijl. Maar ook hier de randjes voorzien van een laagje inkt. Het is moeilijk te zien, maar er staat voor jou op het label. Ik kreeg hem niet duidelijker op de foto.

Verder hoop ik dat iedereen een super weekend gaat krijgen met het mooie weer wat we hebben. Geniet ervan en fijn weekend. Liefs Sabine

dinsdag 2 juli 2013

Zomerswap

Bij het Millies-forum hebben we een zomerswap georganiseerd, we zijn aan elkaar gekoppeld en stuurden elkaar een zomers kaartje.
Ik kreeg een kaartje van  Lianne en stuurde een kaartje naar Robienne.


Dit is het kaartje wat ik maakte. Lekkere zomerse kleurtjes en met een vrolijk uiltje van Eline, klaar om te gaan zwemmen.


Dit is het kaartje wat ik  mocht ontvangen, ook een superleuk kaartje met wat labeltjes en een vrolijk vogeltje.


Ook heb ik nog wat felicitatiekaartjes gemaakt met gereedschap in de hoofdrol.
Die vraag kreeg ik van de week namelijk en dus probeer ik die natuurlijk te maken.
Ik had via Creatijd deze leuke embelishments gekocht en die pasten er super bij natuurlijk.

 
 Dit is het andere kaartje wat ik maakte. Ik blijf het lastige kleuren vinden maar uiteindelijk zijn ze hardstikke leuk geworden.
Ook hier gereedschapjes bijgeplakt.

Fijne avond en voor wie het gemist heeft, mijn vorige post bevat een leuk intervieuw met mij.
Liefs Sabine








maandag 1 juli 2013

#bloginterview door @marysjabbens

Via twitter leer ik een hoop mensen kennen, zo ook Mary Sjabbens met haar eigen blog: http://www.marysjabbens.nl/

Na een tijdje met elkaar twitteren vroeg ze mij of ik een bloginterview wilde doen met haar.  Dit vond ik een hele eer en daarom eens een ander blogje dan jullie van mij zijn gewend. Ik kreeg 14 vragen toe gestuurd om te beantwoorden. Er zijn al verschillende bloggers  mij voorgegaan. Het geeft jullie de kans om mij wat beter te leren kennen. Mochten jullie het leuk vinden om mij te volgen op twitter dan kan dat natuurlijk ook, je kunt mij volgen via @sabinerotterdam. Ook Mary is te volgen op twitter via @marysjabbens
1)      Wil je je even voorstellen?

 Natuurlijk wil ik dat, ik ben Sabine en 29 jaar. Ik woon in Rotterdam en zit momenteel sinds september in de ziektewet omdat ik Multiple Sclerose heb. Dit is een zenuwziekte van de hersenen en het centraal zenuwstelsel. Hierdoor heb ik uitval van lichaamsdelen en bijkomstige symptomen zoals zware vermoeidheid. Ik kan nog kleine stukjes lopen en heb een scootmobiel om mijzelf over de langere afstanden te vervoeren.

Zoals jullie verder op mijn blog kunnen zien, vind ik het leuk om kaarten te maken  en doe ik ook home decoratie maken  zoals kransen en waxinelichtjes houders.

2)      Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?

Ik was al lang inspiratie op aan het doen bij andere blogs en ik had al een account aangemaakt zodat ik bij andere kon reageren. Toen ik steeds meer thuis kwam te zitten en dus wat tijd overkreeg heb ik de stap genomen om ook te gaan bloggen.

Ik vond het leuk om zo mensen digitaal te leren kennen en van ze te kunnen leren en elkaar tips te geven.

 
3)      Hoe lang blog jij al?

       Goh voor die vraag moest ik echt even mijn blogaccount erop nakijken. Ik ben begonnen op 7 juli 2012 dus ik blog nu bijna een jaar.

4)      Hoe vaak blog jij?

 Ik probeer zo’n 3 keer per week te bloggen, maar als ik erg moe ben ,of door problemen met mijn handen geen kaartjes heb gemaakt, dan is het automatisch iets minder. Ik probeer altijd wat foto’s achter de hand te houden maar dat lukt dus niet altijd.

 
5)      Heb jij vaste tijden waarop jij je blog schrijft?

 Nee eigenlijk niet, dat komt ook omdat ik in de ochtend niet zo snel bent door de MS.
           ‘s Middags doe ik vaak een middagdutje dus mijn blog schrijf ik echt als ik daar aan toe ben.
              Het varieert dus ook echt, net als mijn energie.

 6)       Heb jij altijd een thema of idee waarover je wilt bloggen of komt dat pas als je er voor gaat zitten?

 Ik blog voornamelijk over de kaartjes die ik heb gemaakt, maar soms maak ik eens wat anders en dan schrijf ik daar ook over. Ook komt er soms een blogje over de leuke dingen die ik heb gekocht of over een lekker recept wat ik gebakken heb. Eigenlijk zou ik daar iets meer mee willen doen maar het komt er eigenlijk nooit van.

 
7)      Blog jij over alles?

 Nee eigenlijk niet, ik heb het over het algemeen niet over mijn MS als ik blog en ik heb het ook niet over alle nieuwe regels die de overheid verzint waardoor het leven van medetweeps en mijzelf worden getroffen. Ik vind dat niet passen binnen de context waarin ik blog. Ik wil zelf niet bloggen over mijn MS omdat ik dan er elke keer mee bezig ben en ik het veel leuker vind om me te richten op de dingen die ik wel kan zoals kaarten maken dan op de dingen die ik niet meer kan. Misschien ook wel omdat ik het te confronterend vind. En ik denk zelf dat niemand zit te wachten op mijn “geklaag” over mijn MS.

8)      Hoe zou jij je blog omschrijven?

 Ik vind het leuk om mijn mede-creatievelingen mijn kaarten te laten zien maar er zit geen diepere gedachte achter. Het is dus echt begonnen omdat ik het leuk vond om andere mijn kaarten te laten zien.  Het contact met mede-bloggers en het ideetjes bij elkaar opdoen vind ik erg gezellig. Het is dus eigenlijk gewoon een gezellig kletsblog met kaarten.

9)       In hoeverre en waarom houd jij rekening met jouw lezers, of doe je dat helemaal niet?

 Ik hou eigenlijk geen rekening met mijn lezers, natuurlijk hou je het netjes, maar ik schrijf voor mijzelf en iemand mag zelf weten of hij of zij mijn kaarten leuk vind of niet.

10)   Zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft/wil/kan?

 Nee ik schrijf alles wat ik wil schrijven, maar ik vind wel dat bepaalde dingen gewoon niet op mijn blog horen. Als ik bijvoorbeeld over mijn MS zou willen schrijven zou ik daar een apart blog voor maken. Ik vind niet dat die 2 dingen door elkaar horen te lopen. Mensen komen naar mijn blog voor mijn kaarten en niet voor mijn MS, ondanks dat het een groot deel van mijn leven is. Maar zoals ik al zei heeft  een MS-blog voor mij op dit moment geen prioriteit.

11)   Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?

 Als ik zou zeggen van niet, dan zou ik liegen. Natuurlijk zijn de statistieken belangrijk.  Ik vind het leuk om te zien dat er langzaam steeds meer volgers bijkomen,  maar ik zit niet iedere keer te kijken hoeveel mensen mijn laatste blog hebben gezien.

12)    Op wat voor manier en waar, maak je kenbaar dat je een nieuw blog hebt geschreven?

 De mensen die mij volgen zien dat ik een nieuw blog heb geschreven in hun blogroll.  Sommige komen via via binnen, net zoals ik soms bij andere binnenkom. Soms meld ik het op Twitter of op Facebook, maar dat is meer voor de mensen die mij niet standaard volgen zoals bijvoorbeeld familie.

13)    Ben je tevreden over jouw site?

 Ja op zich ben ik tevreden over mijn site. Natuurlijk is er qua opmaak meer uit te halen maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik er geen zin in heb om me er in te verdiepen.

14)   Wat vind je van de reacties van lezers op jouw blog?

 Die zijn eigenlijk altijd positief of opbouwend, hoewel ik soms zelf twijfel of ik ze wel leuk vind. En dan is het leuk om te horen hoe een ander er over denkt. En wat ik eventueel anders had kunnen doen. Ik vind het ook altijd leuk om reacties te lezen. Ook via twitter krijg ik positieve reacties. Maar ook negatieve reacties zijn welkom, of beter gezegd, kritische reacties want daar kan ik alleen maar van leren.

 

Dit waren de 14 vragen die ik mocht beantwoorden van Mary. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mij een beetje beter te leren kennen. Reacties zijn natuurlijk nu ook gewoon welkom. Morgen kom ik weer terug met wat kaartjes.