maandag 1 juli 2013

#bloginterview door @marysjabbens

Via twitter leer ik een hoop mensen kennen, zo ook Mary Sjabbens met haar eigen blog: http://www.marysjabbens.nl/

Na een tijdje met elkaar twitteren vroeg ze mij of ik een bloginterview wilde doen met haar.  Dit vond ik een hele eer en daarom eens een ander blogje dan jullie van mij zijn gewend. Ik kreeg 14 vragen toe gestuurd om te beantwoorden. Er zijn al verschillende bloggers  mij voorgegaan. Het geeft jullie de kans om mij wat beter te leren kennen. Mochten jullie het leuk vinden om mij te volgen op twitter dan kan dat natuurlijk ook, je kunt mij volgen via @sabinerotterdam. Ook Mary is te volgen op twitter via @marysjabbens
1)      Wil je je even voorstellen?

 Natuurlijk wil ik dat, ik ben Sabine en 29 jaar. Ik woon in Rotterdam en zit momenteel sinds september in de ziektewet omdat ik Multiple Sclerose heb. Dit is een zenuwziekte van de hersenen en het centraal zenuwstelsel. Hierdoor heb ik uitval van lichaamsdelen en bijkomstige symptomen zoals zware vermoeidheid. Ik kan nog kleine stukjes lopen en heb een scootmobiel om mijzelf over de langere afstanden te vervoeren.

Zoals jullie verder op mijn blog kunnen zien, vind ik het leuk om kaarten te maken  en doe ik ook home decoratie maken  zoals kransen en waxinelichtjes houders.

2)      Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?

Ik was al lang inspiratie op aan het doen bij andere blogs en ik had al een account aangemaakt zodat ik bij andere kon reageren. Toen ik steeds meer thuis kwam te zitten en dus wat tijd overkreeg heb ik de stap genomen om ook te gaan bloggen.

Ik vond het leuk om zo mensen digitaal te leren kennen en van ze te kunnen leren en elkaar tips te geven.

 
3)      Hoe lang blog jij al?

       Goh voor die vraag moest ik echt even mijn blogaccount erop nakijken. Ik ben begonnen op 7 juli 2012 dus ik blog nu bijna een jaar.

4)      Hoe vaak blog jij?

 Ik probeer zo’n 3 keer per week te bloggen, maar als ik erg moe ben ,of door problemen met mijn handen geen kaartjes heb gemaakt, dan is het automatisch iets minder. Ik probeer altijd wat foto’s achter de hand te houden maar dat lukt dus niet altijd.

 
5)      Heb jij vaste tijden waarop jij je blog schrijft?

 Nee eigenlijk niet, dat komt ook omdat ik in de ochtend niet zo snel bent door de MS.
           ‘s Middags doe ik vaak een middagdutje dus mijn blog schrijf ik echt als ik daar aan toe ben.
              Het varieert dus ook echt, net als mijn energie.

 6)       Heb jij altijd een thema of idee waarover je wilt bloggen of komt dat pas als je er voor gaat zitten?

 Ik blog voornamelijk over de kaartjes die ik heb gemaakt, maar soms maak ik eens wat anders en dan schrijf ik daar ook over. Ook komt er soms een blogje over de leuke dingen die ik heb gekocht of over een lekker recept wat ik gebakken heb. Eigenlijk zou ik daar iets meer mee willen doen maar het komt er eigenlijk nooit van.

 
7)      Blog jij over alles?

 Nee eigenlijk niet, ik heb het over het algemeen niet over mijn MS als ik blog en ik heb het ook niet over alle nieuwe regels die de overheid verzint waardoor het leven van medetweeps en mijzelf worden getroffen. Ik vind dat niet passen binnen de context waarin ik blog. Ik wil zelf niet bloggen over mijn MS omdat ik dan er elke keer mee bezig ben en ik het veel leuker vind om me te richten op de dingen die ik wel kan zoals kaarten maken dan op de dingen die ik niet meer kan. Misschien ook wel omdat ik het te confronterend vind. En ik denk zelf dat niemand zit te wachten op mijn “geklaag” over mijn MS.

8)      Hoe zou jij je blog omschrijven?

 Ik vind het leuk om mijn mede-creatievelingen mijn kaarten te laten zien maar er zit geen diepere gedachte achter. Het is dus echt begonnen omdat ik het leuk vond om andere mijn kaarten te laten zien.  Het contact met mede-bloggers en het ideetjes bij elkaar opdoen vind ik erg gezellig. Het is dus eigenlijk gewoon een gezellig kletsblog met kaarten.

9)       In hoeverre en waarom houd jij rekening met jouw lezers, of doe je dat helemaal niet?

 Ik hou eigenlijk geen rekening met mijn lezers, natuurlijk hou je het netjes, maar ik schrijf voor mijzelf en iemand mag zelf weten of hij of zij mijn kaarten leuk vind of niet.

10)   Zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft/wil/kan?

 Nee ik schrijf alles wat ik wil schrijven, maar ik vind wel dat bepaalde dingen gewoon niet op mijn blog horen. Als ik bijvoorbeeld over mijn MS zou willen schrijven zou ik daar een apart blog voor maken. Ik vind niet dat die 2 dingen door elkaar horen te lopen. Mensen komen naar mijn blog voor mijn kaarten en niet voor mijn MS, ondanks dat het een groot deel van mijn leven is. Maar zoals ik al zei heeft  een MS-blog voor mij op dit moment geen prioriteit.

11)   Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?

 Als ik zou zeggen van niet, dan zou ik liegen. Natuurlijk zijn de statistieken belangrijk.  Ik vind het leuk om te zien dat er langzaam steeds meer volgers bijkomen,  maar ik zit niet iedere keer te kijken hoeveel mensen mijn laatste blog hebben gezien.

12)    Op wat voor manier en waar, maak je kenbaar dat je een nieuw blog hebt geschreven?

 De mensen die mij volgen zien dat ik een nieuw blog heb geschreven in hun blogroll.  Sommige komen via via binnen, net zoals ik soms bij andere binnenkom. Soms meld ik het op Twitter of op Facebook, maar dat is meer voor de mensen die mij niet standaard volgen zoals bijvoorbeeld familie.

13)    Ben je tevreden over jouw site?

 Ja op zich ben ik tevreden over mijn site. Natuurlijk is er qua opmaak meer uit te halen maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik er geen zin in heb om me er in te verdiepen.

14)   Wat vind je van de reacties van lezers op jouw blog?

 Die zijn eigenlijk altijd positief of opbouwend, hoewel ik soms zelf twijfel of ik ze wel leuk vind. En dan is het leuk om te horen hoe een ander er over denkt. En wat ik eventueel anders had kunnen doen. Ik vind het ook altijd leuk om reacties te lezen. Ook via twitter krijg ik positieve reacties. Maar ook negatieve reacties zijn welkom, of beter gezegd, kritische reacties want daar kan ik alleen maar van leren.

 

Dit waren de 14 vragen die ik mocht beantwoorden van Mary. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mij een beetje beter te leren kennen. Reacties zijn natuurlijk nu ook gewoon welkom. Morgen kom ik weer terug met wat kaartjes.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het fijn om je op deze manier
  beter te leren kennen.
  Je kaartjes zijn altijd prachtig gemaakt, top!
  Lieve groetjes, Valerie ♥
  Tot gauw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik vind het super om zo iets meer van je te weten Sabine, dat je getroffen bent door M.S dat vind ik vreselijk voor je, je bent nog zo jong.
  Daarom ben je helemaal een kanjer om je toch met je kaartjes en home creaties bezig te houden, petje af voor je.
  Ik schrijf niets meer op mijn blog, want hier in Hellevoetsluis wonen van die lulla's, ze hebben me nog net niet dood verklaart.Dus daar wordt ook weer misbruik van gemaakt, ik stond bij A-H en werd gewoon aangevallen,ik zei o doe Hellevoeters hebben niets anders te doen dan over een ander te kletsen, als ik nu iets kwijt wil doe ik dat privé.
  Het was van mij dom, maar ik stond er niet bij stil.
  Liefs Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om zo wat meer over je te lezen! Ik wist wel dat je lichamelijke klachten en af en toe weinig energie hebt, maar ik wist nog niet waar dit door kwam. Wel heftig hoor, zo jong al! Goed om te lezen dat je er best wel positief in staat. Ik denk dat je een goede balans hebt gevonden in het bloggen over kaarten en privé. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sabine,
  Wat leuk om je op deze manier toch een beetje beter te leren kennen. Wat ik ook leuk vond was je stukje over je uitje naar de dierentuin. Zulke dingen zijn ook leuk voor je blog, toch de leuke dingen van het dagelijkse leven. Ik geniet van je blog en ben van plan dit te blijven doen hoor...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sabine,
  Wat een leuk idee, zo'n interview en wat een positief ingesteld mens ben je toch! Ik wist wel dat je klachten had, maar dit is toch wel heel heftig. Ik begrijp heel goed dat je dat niet op je blog schrijft. Je kaarten zijn altijd supers, ik blijf je nog heel lang volgen hoor! Liefs, Cindy

  BeantwoordenVerwijderen